fredag 30 augusti 2013

Swedish Culinary Classics

Titel: Swedish Culinary Classics Recipes with history and originality
Språk: Engelska
Författare: Carl-Jan Granqvist and Lena Katarina Swanberg
Utgivningsår: 2005
Antal sidor: 48 sidor
Baksidetext: Sweden's best culinary treasures have Always come from the forest and the sea. This is also true today, when Swedish cuisine is being shaped by influences from the whole world and the country's chefs are winning so many international awards that some observers speak of a Swedish gastronomic miracle.
     Sweden's Bright, intensive summers and long, Cold Winters have created their own rich culinary Culture. In Swedish Culinary Classics, Innkeeper Emeritus Carl Jan Granqvist presents a selection of genuinely Swedish dishes. Herring and aquavit are there, of course, but not to be missed are Swedish meatballs, gravlax, filled potato dumplungs, Jansson's temptetation, gingersnaps and other salty and sweet delicacies from the Swedish food heritage.
     Enjoy your meal! Or as we say in Sweden: Smaklig måltid

Min kommentar: Det här är en perfekt ge-bort-present. Eller för turisten som är på väg hem igen! Det här är en recptbok, och till varje recept finns en liten text som berättar om rätten eller ingredienserna. Helt klart än bättre bok än jag förväntat mig. Kan faktiskt till och med tänka mig att köpa den, för att sätta i min egen bokhylla!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar